DSP Genel Başkanı İncirliova’dan Seslendi!

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, seçim çalışmaları için İncirliova’daydı. DSP İncirliova Belediye Başkanı Ayhan Yener için destek isteyen Aksakal, ikdara ve İttifaklara yüklendi. Konuşmasının bazı bölümlerinde CHP’ye..

DSP Genel Başkanı İncirliova’dan Seslendi!
Yayınlanma: Güncelleme: 360 views

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, seçim çalışmaları için İncirliova’daydı. DSP İncirliova Belediye Başkanı Ayhan Yener için destek isteyen Aksakal, ikdara ve İttifaklara yüklendi. Konuşmasının bazı bölümlerinde CHP’ye oldukça ağır eleştrilen yapan Aksakal’a vatandaş alkışlarla destek verdi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal konuşmasında “İncirliova’lı vatandaşlarıma selamlar olsun. Hepinize ilginiz ve alakanız için teşekkür ediyorum. Bakın bu otobüsün üstünde pırıl pırıl insanlar var. Şimdi sizin huzurunuza getirdik. Belediye Başkanlığı’nda da tecrübeli bir kardeşimizi, sevgili Ayhan Yener’i İncirliova Belediye Başkanı olarak öneriyoruz.

Sevgili İncirliova’lılar biz buraların çocuğuyuz, buralarda işimizi, ekmeğimizi kazandık. Ben Aydın merkezde oturuyordum. Bir ara İncirliova’da da oturdum. Benim ev sahibimdi İsmail Kule’de aday olmuştu Millet İttifakı’ndan değil mi? Gördü ki orada işler sakat, uzaklaştı. Millet bir yere toplanıyor diye uzaklaşmıştır. Biz bildiğiniz bir miting yapmıyoruz, aile toplantısı yapıyoruz.

İncirliova zamanında bu bölgelerin en iyi, en tanınmış ilçesiydi. Buraları beton yığınına çevirdiler. Bağlara, bahçelere gökdelen diktiler. İç içe girmiş evler, birbirine girmiş evler, o kadar yakın ki. Yarın bizim arkadaşlarımız bunları inceleyecek, bir çoğu kanuna aykırı yapılmıştır.

Bunun yanı sıra ülkeyi de düşünmeliyiz, yerel seçim fakat ülkenin durumu da pek iç açıcı değil. Bunlara da bir yön vermek durumundayız. 17 sene önce ülkeyi Rahmetli Ecevit yönetiyordu. Biz devrettik Ak Parti’ye bu hükümeti. Nasıl bir Türkiye teslim etti. Bir tek kurşun atılmıyordu bu ülkede. Bir tek şehit haberi gelmiyordu. En çok şehit veren ilçelerden birisidir İncirliova. O zaman bütün komşularımızla çok iyi ilişkilerimiz vardı. Dibimizdeki Yunanistan’la bile çok iyiydik. Ekonomi düzelmiş, ekonominin önemli noktaları iyi yerlere ulaşmıştı. Enflasyon %80-90lardan 25lere inmişti. Şu an geldiğimiz noktada gırtlağımıza kadar borcun içerisindeyiz yine. Bu borcu sizler ödeyeceksiniz. Bunun sebebi de hükümetten fazla parlementoda bunlara ses çıkartacak, sizleri savunacak bir muhalefetin olmaması. Çünkü bunların devleti yönetme derdi yok.

Bazen arkadaşlar CHP’ye, Ak Parti’ye, MHP’ye vurma, kime vuracağız. Kim yönetiyor ülkeyi. Bunlar değil mi 17 senedir parlementoda olan. Şimdi İncirliova beton yığınına döndüyse Milliyetçi Hareket Partisi’nin Belediye Başkanı olan kardeşimizi eleştirmeyecek miyiz? Aferin iyi yaptın mı diyeceğiz? Demeyeceğiz, doğruları söyleyeceğiz. Doğruları sadece ahirette değil, önce dünyada söyleyeceğiz. Demek ki siz bu işi yapamıyorsunuz kardeşim! Bizim buradaki MHP’li kardeşimizle, CHP’ye oy veren kardeşimizle bir sorunumuz yok. Türk’üyle, Kürtüyle, Çerkeziyle, Lazıyla bu millet tektir.

Bakın Uluslararası kuruluşların açıklamaları Türkiye’deki büyümeyi 2019 yılı için 1.2 olarak belirlemişlerdi. Tekrar açıklama yaptılar yanlış yapmışız 0.9 diyorlar. Bunun adı nedir biliyor musunuz? İflas, İflas. Bu ülkede ne çiftçi bıraktılar, ne hayvancı. Eti de, samanı da dışarıdan alıyoruz. Elimizdeki hayvanları onunla yetiştiriyoruz. Biz böyle bir ülkemiydik!

Aklın yolu birdir. Şapkamızı çıkartıp, düşüneceğiz. Bu ülkeyi yönetmek arzusunda olan, geçmişi temiz, yolsuzluk, hırsızlık, ahlaksızlık, vatan hainliği yapmamış bir parti var. Bu Demokratik Sol Parti, Bülent Ecevit’le ismini kurgulayan bir parti. Bugüne kadar Ecevit’in sizin cebinizdeki tek bir kuruşa göz diktiğini iddia edebilir misiniz?

Buradaki aday arkadaşlarımda öyledir. Emekleriyle çalışan, alınlarının teriyle çalışan, kimsenin 5 kuruşunda gözü olmayan, vatanın birlik ve bütünlüğünü şiar edinmiş. Atatürk ilkelerinden ayrılmayan arkadaşlarımdır. Bizim arkadaşlarımızı seçtiğinizde bizim verdiğimiz vergiler nereye gidiyor, devletten gelen bütçeler nereye ayrılıyor, hangi rant çetelerinin eline düşüyor diye düşünmeyeceksiniz. DSP böyle bir partidir.” dedi.

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.