Dolunun Faturası Belli Oldu! 35 Milyon Lira

Yağış ve dolu sebebiyle Osmanbükü, Köşk ve Efeler’deki bir çok ekili arazi zarar görmüştü. Bunun üzerine çalışmalarını başlatan ve incelemelerde bulunan Tarım ve Orman İlçe Müdürlükleri topladıkları bilgi ve sonuçları..

Dolunun Faturası Belli Oldu! 35 Milyon Lira
Yayınlanma: Güncelleme: 133 views

Yağış ve dolu sebebiyle Osmanbükü, Köşk ve Efeler’deki bir çok ekili arazi zarar görmüştü. Bunun üzerine çalışmalarını başlatan ve incelemelerde bulunan Tarım ve Orman İlçe Müdürlükleri topladıkları bilgi ve sonuçları İl Müdürlüğü’ne teslim ettiler. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün yaptığı incelemede ise toplam hasarın 35 milyon lirayı bulduğu ve 400 çiftçinin bu zarar sonucunda ürünlerini kaybettikleri belirtildi.

Tarım sigortası olanların zararları karşılanacak!

Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu yaptığı açıklamada “Tarım sigortası olan çiftçilerimizin zararları kısa süre içerisinde giderilecek. Sigortası olmayan çiftçilerimiz konusunda nasıl bir yol izleneceğini henüz bilmiyoruz. Önümüzdeki aylarda çiftçilerimizin nefes alması için borç erteleme, tarım kredisi gibi uygulamaların devlet tarafından uygulanacağını ümit ediyoruz.” dedi.

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.