“Belediyeyi enkazdan kurtaracağız”

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, büyük bir borçla devraldığı İncirliova Belediyesi’nde, önceki dönemin bıraktığı enkazdan belediyeyi düzlüğe çıkarmak için çalıştıklarını ifade etti. Göreve geldiği ilk gün icra evrakları ile karşılaştıklarını..

“Belediyeyi enkazdan kurtaracağız”
Yayınlanma: Güncelleme: 405 views

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, büyük bir borçla devraldığı İncirliova Belediyesi’nde, önceki dönemin bıraktığı enkazdan belediyeyi düzlüğe çıkarmak için çalıştıklarını ifade etti.

Göreve geldiği ilk gün icra evrakları ile karşılaştıklarını dile getiren İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, belediye kaynaklarının denetimsiz ve hunharca kullanıldığını söyledi.

Kamu vicdanının hiçe sayıldığını ve bu borç batağının içler acısı halini görmenin üzüntüsünü yaşadığını belirten Başkan Kaya, göreve başladığı günden itibaren hizmet seferberliği ve akılcı bir yönetim ile birçok konunun üstesinden geldiklerini vurguladı. Sorunları kısa sürede gidereceklerini belirten Başkan Kaya, “Seçimi kaybeden yönetiminden esnaflara, şirketlere fatura karşılığı kalan 1 milyon 190 bin 917 lira borcu ödeyerek yaklaşık 40 esnafımızın borcunu sıfırladık. Geçmiş döneme ait 301 bin 239 lira kıdem tazminatı ödedik. Akaryakıtta ise yine önceki dönemde 01 Ocak-10 Nisan 2019 tarihlerinde 263 bin 230 lira harcama yapılmışken bizim yönetimimizde 10 Nisan-01 Temmuz 2019 tarihleri arasında 161 bin 857 lira akaryakıt giderimiz olmuştur. Aradaki rakam farkı akaryakıtta da her alanda olduğu gibi muazzam bir tüketim çılgınlığı olduğunu ortaya koyuyor. Bu süre içerisinde belediyemiz ana hizmetleri dışında gereksiz hiç bir harcama yapılmamıştır. Tasarruf adına araçlar parka çekilerek araç kiralamaları iptal edilmiştir. Bunun gibi bir çok konuda önceki yönetimin uygulamaları bu borç batağının içler acısı halini gösteriyor. Bunu ve buna benzer uygulamaları bizzat görüyor ve ilçem adına büyük bir üzüntü yaşıyorum. Neyse ki artık bu lüzumsuz harcamalara dur diyecek bir anlayış ve ekibimle, İncirliovamız emin ellerde diyebilme gururunu yaşayarak, bunu da burada kamuoyu ile paylaşmayı bir sorumluluk olarak görüyorum. Belediyecilik anlayışımız ve uygulamalarımız ile İncirliova’mızda her Şey Çok Güzel olacak” dedi. 

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.