Başkan Kale, Cumhuriyet’ten Seslendi

İncirliova Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Gürşat Kale, Meclis Üyesi Adayları, MHP ve Ak Parti İlçe Yöneticileriyle birlikte Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Bağkur Kahvehanesi’ndeydi. Cumhuriyet Mahallesi sakinlerine seslenen Başkan..

Başkan Kale, Cumhuriyet’ten Seslendi
Son Güncelleme: Whatsapp
ResimLink - Resim Yükle>

İncirliova Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Gürşat Kale, Meclis Üyesi Adayları, MHP ve Ak Parti İlçe Yöneticileriyle birlikte Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Bağkur Kahvehanesi’ndeydi. Cumhuriyet Mahallesi sakinlerine seslenen Başkan Kale, yeni dönem projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Kale yaptığı çalışmalar ve yeni projelerini yapabilme konusunda destek isterken, yaptığı açıklamalar oldukça dikkat çekiciydi. Başkan Kale, “Cümleten hayırlı akşamlar diliyorum. Parti yöneticilerimize ve sizlere böyle coşkulu bir akşam yaşattığınız için teşekkür ederim. 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerin ülkemize huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum, sağolsun, varolun.

Cumhur İttifakı’nın gerekliliğini ve neden oluştuğunu ilçe başkanlarım sizlere açık bir şekilde anlattı. Bizlere de bu ittifakın birer parçası yapan Genel Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Biz bu seçimlerde de tüm vatandaşlarımızın oyunu alamasak bile, gönlünü almamız gerekiyor. Bizlerin kapısı sonuna kadar tüm vatandaşlarımıza sonuna kadar açık.

Demokrasimizin en temel taşlarından biri belediyeler. Çünkü halkın kendi oyları ile göreve getirdiği ve yaptığı işleri bir bir takip edebildiği en yakın idare yeridir. Belediyeler bu konuda belirli prensiplerle ilerlemesi ve hizmet etmesi gerekiyor. Biz bu düşünceler içerisinde, sizlerin bizi sürekli takip edip, sorgulamanızı istiyoruz. Görev aldığımız sürece sizlere dokunacak, cebinize ve gönlünüze değecek işler yapmaya çalıştık. Bundan sonraki süreçte bu şekilde olacak.

Çevreye ve afetlere duyarlı planların yapıldığı ve uygulandığı hususu malesef önceki dönemde yapılmış. 2008 yılında yapılan plan, şu anda kullandığımız bina ve yolların bütün incelemesi o gün yapılmış. Fakat o gün yapılan incelemelerde ne vatandaşa sorulmuş, ne hak sahiplerinin görüşleri alınmış. Şehrin planı değişmiş, ben o gün görev yapan arkadaşlara soruyorum; bir Allah’ın kulu kalkıpta bu planı mahkemeye vermedi diye, hiç kimse bir işlem yapmamış. Şimdi vatandaş bize soruyor. Başkanım şurası çok yüksek, burada otopark yok. Plan döneminde bunlar ele alınmazsa, ondan sonra bunları düzeltmek çok zaman alıyor. Biz 2016 yılında bu işlemlerin nasıl olması gerektiği konusunda bir rapor hazırlattık. Uzmanlar tarafından şehir planı yapılması konusunda incelemeler yaptırdık. İncirliova’nın tamamını kapsayan, tüm mahalleleri için inceleme yapıldı. Nerede tarım, nerede hayvancılık, nerede işletme ve seracılık yapabileceği konusunda bilançomuz hazır. Bakanlığın onaylaması durumunda bunu sizlerle paylaşacağız.

Neler yaptınız? Neler yapacaksınız konularında gerekli broşürleri hazırladık. Bir çivi çakmadılar, satmadık yer bırakmadılar, bu konularda yan gelip yattılar.

Biz İncirliova Belediyesi olarak Büyükşehir yasasına göre en iyi şekilde adapte olmasını sağladık. Buna uygun organizasyonumuzu yaptık. İnsan kaynaklarımızı değerlendirdik. Görev süremiz boyunca hiç bir görevimizi aksatmadık, durdurmadık. Bu konuda hiç bir bahane bulmadık. İncirliova Belediyesi’nin yıllık planlarını da sizlere en iyi hizmeti vermek için yaptık.

“Allah Yalan Söyleyenleri Müstehak Etsin.”

Bizim beş yıllık sürede yaptıklarımız konusunda bir dergimiz var. Bunu bize bir çivi çakmadı diyenlerin alıp okumasını istiyorum. Toki hususunda ise özellikle Aydın’da çok fazla bir talep olmadığı için bizim kapımızı 2.5 sene boyunca çalmadı. 2.5 sene sonra sizin burada bir Toki eviniz var, burayı hayata geçirmek istiyoruz. Evet çok ciddi istek var, dar gelirli, ihtiyaç sahipleri için çok iyi olur dedik. Biz buna Toki’den fazla sahip çıktık. Bize yapılacak konutların sayısının yarısı kadar talep toplarsanız biz bunu yaparız dediler. Yaklaşık 200 konut söylenirken, bize 258 talep geldi. Sonrasında bunu resmiyete döktük ve 310 kişi resmi müracat yaptı. 4 bin Lira para yatırdılar. Biz bu konuda ne yapılacaksa, gerekli her şeyi yaptık. Bir kuruş aracılık talebimiz olmadı, bir kuruşunu da kullanmadık. Ama kötü niyetliler, bu paraları aldılar bankada kullandılar dediler. Yalancının Allah müstehakını versin. Ekonomik kriz tekrar kontrol altına alınınca, geçen hafta tekrar bunun ilanı çıktı. 206 konut, 4 dükkan ve 1 camii ile bu proje hayata alınacak.

Şimdi şunu diyorlar, seçim dönemi geliyor, insanları kandırmak için bunları söylüyorlar. Biz hayatı sadece Belediye Başkanlığı yaparak kazanmadık, biz burada hemşerilerimizle birlikte yaşamak istiyoruz, bu sebeple günlük yalanlarla hayat sürdürülemez. Merak edenler bu broşürlere istedikleri zaman ulaşabilirler. İncirliova 2014 yılından 2019 yılına yaklaşık 6 bin nüfusu artarak, tercih edilen bir belde haline geldi. Demek ki İncirliova’da insanları cezbeden bir şeyler olmaya başladı.

“Önümüzdeki dönemde ilk yapacağımız ihale otopark için olacak!”

Yap, işlet, devret sistemi ile Atatürk Meydanı’nın altına 2 katlı 190 araçlık bir otopark olarak hayata sokmak istiyoruz. Kaymakamlık önü, Belediye önü ve Koçarlı yolundaki sıkıntıları bu şekilde çözmeyi amaçlıyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi’ne 2015 yılından beri müracatımız var. Yer göstermemize rağmen, otopark yapımıyla ilgili bir adım atmadılar. İncirliova’nın tüm otopark harçları Büyükşehir’e yatıyor. Ancak proje anlamında çizilmiş tek bir çalışma yok. Bu konuda Mustafa Savaş’la birlikte bizi desteklemenizi bekliyoruz. Mühürleri tek bir yere kullanın.

Büyükşehir, ilçe belediyelerinin boğazına kadar sıkarak, katı atık bedellerimizin ödenmemesiyle bizi kötü duruma düşürüp, işte bunlar bu işi bile beceremiyor dedirtmek için tezgah yapanların, hukuki olarak hesabını soracağız. 60 aylık dönemimin 3 ayında personelime tam maaş ödeyemedim. Birincisi Ağustos ayında, taşeronlara ödendi ancak kadrolu personele maaşının %80ini ödemiştik. Daha sonra gelir sağlanınca bunu tamamladık. Bundan önceki ay yine maaşların %80ini ödedik %20sini ödeyemedik. Bu ayda %55-60 arası ödedik, geri kalanı ödeyemedik. Bunlar sadece kadrolu çalışanlar için oldu. Taşeronların tamamı ödendi. Bu konuda sıkıntılı olan tek bir personelim olmadı. Ancak 15 tane personelim, arlan yürekli personelim “Başkanım bunlar dırdır etmesin diye biz maaş almıyoruz. Biz 15 gün sonra alsakta olur.” diyen personeliminde alınlarından öpüyorum.

Şerefsizin bir tanesi de geçen dönemde itibaren ona çalışma hakkı tanıdık. Ona çalışma imkanının en sonuna kadar herşeyi sağladık. Bugün eşime haketmediği hakaretlerde bulunmuş. Onunla da hukuki anlamda hesaplaşacağız. Sosyal anlamda ben hiçbir işçinin alın terinin kurumadan ödenmesi konusunda hassasiyet gösterdim. Bugüne kadar tazminatı almamış tek bir adam kalmadı. Mahkemesi olanlar hariç, onlarında mahkeme sonucuna göre gerekli olan neyse yapılacak. İncirliova Belediyesi’nden yada Acarlar Belediyesi’nden kim işten çıkarıldıysa, sorunsuz ödemeleri yapılmadı.

Kimlere tazminat, işsizlik parası ödendiyse isimleriyle tek tek açıklayacağım!

İşçi hakları konusunda iddialı olanların hepsi işçilerin 7 yıl ikramiyesini ödememiş. Bir Allah’ın kulu da çıkıp sormamış. Ondan sonrada halkçı parti, işçi partisi bunlar halkın dostu. Kimlere tazminat, kimlere işsizlik parası ödedik bunları da tek tek büyük mitingte açıklayacağım.

Özellikle vatandaşlarıma her türlü eleştirilerine, her türlü soruları için her zaman açığım. Bir başkan arkadaşımız şunu söylemiş; “İncirliova Belediye Başkanının kapısı çok özel kolay kolay açılmıyor, biz kapıları kaldıracağız.” Evet bizim çok özel bir hizmet anlayışımız var. Dairede insanların bize kendileriyle ilgili her türlü özel bilginin kamuya açık olmaması, aramızda kalması, bizde sır olması için biz o kapıları kapatıyoruz. Ama vatandaşın derdini tam doğru dinlemek için. Yoksa kapımız herkese açık. Biz geçmiş dönemdeki gibi tek bir katta hizmet vermiyoruz. Bunun için belediyenin üstündeki bakımsız yerlerin, onarımını yapıp üst seviyede hizmet sunuyoruz.

Büyükşehir’de ve İncirliova’da bizleri seçerseniz, İncirliova hükümet destekli önemli hizmetleri alacaktır. Çok daha hızlı gelişen ve güzelleşen bir ilçede yaşayacağız.” dedi.

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.