Aytekin Kaya, 5G1K Programındaydı

Aydın’ın ve Ege’nin en önemli bölgesel televizyon kanallarından biri olan TVden kanalındaki 5G1K programına konuk olan Millet İttifakı İncirliova Belediye Başkan Adayı Aytekin Kaya, adaylığı ve projeleri hakkında açıklamalar yaptı…

Aytekin Kaya, 5G1K Programındaydı
Son Güncelleme: Whatsapp
ResimLink - Resim Yükle>

Aydın’ın ve Ege’nin en önemli bölgesel televizyon kanallarından biri olan TVden kanalındaki 5G1K programına konuk olan Millet İttifakı İncirliova Belediye Başkan Adayı Aytekin Kaya, adaylığı ve projeleri hakkında açıklamalar yaptı. Program moderatörü Faruk Özkan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kaya’nın oldukça heyecanlı olduğu gözlerden kaçmadı.

İlk sözlerine ” Televizyon başında bizleri izleyen vatandaşlarımızı saygı ve sevgi ile selamlıyorum. İyi Parti’nin İncirliova Belediye Başkan Adayı’yım. Halkla bütün bir insanım. Devecilik konusunda Türkiye’nin her yerinden eşim dostum var. Derneklerimiz var, her yerde tanınıyorum.” şeklinde başlayan Kaya, ardından moderatör ve gazetecilerin sorularını cevapladı.

– Kendinizi tanıtır mısınız?

“Aytekin Kaya 1967, Koçarlı Tekeli köyünde doğdum. Aslen Koçarlı’lıyım. 3 çocuk babasıyım. Ticaretle uğraşıyorum ve Türkiye’de olan deve çiftliği olan işletmem var. İncirliova’da yaşıyorum. Siyasete 1983’te girdim. İlçe yöneticiliği, meclis üyeliği yaptım. Şimdi de Belediye Başkan Adaylığı nasip oldu.”

– İyi Parti ve sizin partiniz sizin adaylığınızı kabullendi mi?

“Ben CHP’den aday adayıydım. 5 kişi aday adayı olmuştuk, bu süreçte İncirliova’da adaylık konusu İyi Parti’ye verildi. İyi Parti’nin bazı isimlerle görüştüğünü duyuyorduk. Sonrasında İsmail Kule’nin aday olduğunu öğrendik ancak kendisi meclisini kuramadığı için ve sıkıntılar bitmediği için istifa etti.

Bir pazar günü beni aradılar İyi Parti’den, adaylığımın geldiğini söylediler. Bende CHP İlçe Başkanımız ve İl Başkanımızla görüştüm. Onlarda yönetim kurulu toplantısı yaptılar. Müsademizi istedikten sonra bende aday oldum. Başlangıçta bu biraz sıkıntı oldu, herkes CHP’den beklerken, İyi Parti’den aday olmamız biraz sıkıntı yarattı. Şu anda ise her şey yolunda çok iyi çalışıyoruz, CHP ve İyi Parti arasında tüm organizasyonlar çok güzel ilerliyor.”

– Sizinle aday adayı olan arkadaşlar yanınızda duruyor mu?

“Aday adayı olan arkadaşlarım yanımda, Burhan Altuğ vardı yanımda, Hüseyin Kocabıyık yanımda, Aşkın Şimşek yanımda sadece bir arkadaş yanımızda değil. O da çok önemli değil, kendisi bilir. İncirliova’da CHP’liyse ve Genel Merkezlerin kararına uymuyorsa CHP’li değildir. Genel Merkezin kararına uymak zorundayız. İşte sadece o arkadaşımız yardımcı olmuyor, kendisi bilir. Halk gereğini yapacaktır.”

– Sahadaki atmosfer nasıl?

“İncirliova’da çok güzel bir seçim geçiyor. Brezilya karnavalı gibi. Türkiye’nin belki de hiç bir yerinde yoktur. Her şey çok güzel gidiyor.”

– İncirliova’nın çözülmeyi beklediği sorunları nedir?

“İncirliova’da 25 tane projem var. En büyük sıkıntı otopark. Bir araba koyacak yer bulunamıyor. Kaymakamlık binası önünde güzel bir alanımız var, o parkı Büyükşehirle beraber otopark yapmayı planlıyoruz.

Yaya kaldırım sıkıntısı var. Cumhuriyet Mahallesi’nde asfaltlama çalışmaları var. Yahya Ümit Orbat Organize Sanayisini kurcağız.”

– Mevcut Belediye Başkanı’nın Çalışmalarını Nasıl Değerlendiriyorsunuz?

“Şu andaki Başkan, 5 yılda İncirliova’ya hiçbir şey yapmadı. Parkı yapmaktan, başkan bir şey yok. Parkı kiraya verdi. Park kiraya verilir mi? Her yere düğün salonu yaptı. İnsanlar hafta sonu dinlenmeye gittiğinde düğün sesinden yıkılıyor park. Gürşat Başkan benim sevdiğim bir insandır ancak Başkanlık başka bir şey. Ben halkın içindeyim ama Gürşat Başkan’ın öyle bir derdi yok. Belediye makamında oturur, başka bir işi yok yani.”

– Neden İsmail Kule’den sonra, Aytekin Kaya ismi ortaya çıktı?

“İncirliova’da her parti anket yaptırmış. Germencik’ten Ümmet Akın bile İncirliova’da anket yaptırmış yine ben çıkmışım. İsmail Kule döneminde de anket yapıldı, onda da ben çıkmışım. Her iki partinin yöneticileri karar almış, Sayın Özlem Çerçioğlu’nun da katkılarıyla adaylığım geldi.”

– Başkan seçildikten sonra tekrar CHP bir dönüş olur mu?

“Öyle bir plan yok, zaten ittifaklar bitmeyecek. Bizim ittifakımız devamlı olacak. Ülkedeki bu sıkıntılar varken, bu ittifaklar devam edecek, bende İyi Partili başkan olarak devam edeceğim.”

– Başkan seçilirseniz, mevcut personel üzerinde nasıl bir tasarrufuz olacak?

“Ben kimsenin ekmeğiyle oynamayacağım. Düzgün ve helalinden çalışıyorsa. Ancak belediyede çalışıp, hakkında şikayet olan insanlar var. Onlara bakacağız, doğruysa bunlar gereğini yapacağız.”

– İstihdamla ilgili çalışmanız olacak mı?

“İncirliova’da büyük bir işsizlik sıkıntımız var. Gerekli ne yapılacaksa bu girişimleri yapacağız. İncirliova’ya fabrika getirmemiz gerekiyor. İncirliova’da bu işsizlik çözülürse, bütün sıkıntılar çözülebilir.”

– Bu gelişmeye göre mevcut belediye yönetimi İncirliova’nın önünü açmamış mıdır?

“Bu iş Rahmetli Yahya Ümit Orbay’ın projesi. Cumhuriyet Mahallesi’nde o başkan olduğunda altyapı yoktu. Önce oranın altyapısını yaptı. Sonrasında İncirliova Sandıklı’ya doğru kaymaya başladı. Çok gelişen bir ilçeyiz biz.”

– Mahallelerin size yansıyan sıkıntıları nelerdir?

“Cumhuriyet Mahallesi’nde büyük sıkıntı var. Altyapısı yapılmış, üstyapı yapılıyor ama mevcut Başkan tutturmuş, bu yol Büyükşehir’in. Tutturmuşlar bir Büyükşehir bahanesi. Ama biz olduğumuzda böyle sıkıntılar olmayacak.”

– 31 Mart’tan sonra ne kadar zaman geçmeli ki burada yönetim değişmiş diyebiliriz?

“İlk bir iki ay zor geçecek, o süreç sonrasında İncirliova’da herkes hissedecek. 2019’un sonuna kadar bu fark hissedilmiş olur.”

Soruların hakkında son olarak söz verilen Millet İttifakı İncirliova Belediye Başkan Adayı Aytekin Kaya “Kadromuzu görüyorlar ve çok beğeniyorlar. Hizmet konusunda her biri kendi alanında tecrübeli isimler. Bize desteklerinizi bekliyoruz. Tüm Belediye Başkan Adayları’na da başarılar diliyorum.” dedi.

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.